Fındık Ezmesi Fındık ezmesi, kahvaltılarımızda ekmeğimize sürebileceğimiz, kaşıkla yenilebilecek lezzetli bir alternatiftir. Yaptığımız kahvaltılarda pankek veya kreplerimizin arasına bile sürerek afiyetle yiyebiliriz. Ancak bu kadar güzel yanları olduğu gibi yapımı da önemlidir. Bugünkü makalemizde fındık ezmesinin tarifini ve yapılışını anlatacağız. Fındık Ezmesi Malzemeleri
Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır? Fındık içlerini ezerek veya mutfak robotunda çekerek işe başlayın. Büyük ve geniş bir tavaya fındık içlerini dökün ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak fındıkları kavurun. Fındık içlerinin hafif kavrulması yeterlidir; yakmamaya özen gösterin. Kavurduğunuz fındıkları oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlenen fındıkları tekrar mutfak robotuna koyarak düşük hızda çekin. Ardından, tereyağını ekleyerek robottan geçirmeye devam edin. İyice karıştıktan sonra üzüm pekmezini ve toz şeker veya esmer şekeri de ekleyerek tekrar çekin. İşte fındık ezmeniz hazır! Boş bir cam kavanoza alıp kahvaltılarınızda veya istediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz. Fındık Ezmesinin Püf Noktası Fındık ezmesi yapımında kullanacağınız fındıkları yakmamaya dikkat etmelisiniz. Yanmış fındıklar tadının acılaşmasına neden olabilir. Ayrıca, fındık ezmesinin sertleşmemesi için pekmez oranını fazla artırmamaya özen gösterin. |