Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fındık Ezmesi

Fındık Ezmesi

Fındık ezmesi; kahvaltılarımızda ekmeğimize sürebilecek, kaşıkla yenilebilecek güzel bir alternatif türüdür. Yaptığımız kahvaltılarda pankek veya kreplerimizin arasına bile sürerek afiyet ile yiyebiliriz. Fakat bu kadar güzel yanları olduğu gibi bunun yapımı da var. Bugün ki makalemizde fındık ezmesinin tarifini, nasıl yapıldığını anlatacağız.

Fındık ezmesi malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kadar toz şeker veya esmer şeker
  • 250 gram kadar fındık içi
  • 1 yemek kaşığı kadar üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı

Fındık ezmesi nasıl yapılır?


Ezerek ve robotla çektiğimiz fındık içimizi büyük ve geniş bir tavaya dökün ve kısık ateşte pişirmeye başlayın ve herhangi bir kaşıkla çevire çevire karıştırın ve kavurun. Fındık içlerimiz hafif kavrulması yeterlidir. Yakmamaya özen gösterin. Kavurduğumuz fındık içlerini normal bir ısı olan odaya dinlenmeye bırakın. Daha sonra fındık içlerimizi tekrar robotta düşük ayarda tekrar çekin. Daha sonra malzemelerimiz arasında bulunan tereyağını mutfak robotunun içine atıp yine çektirmeye devam edelim. İyice karıştırdıktan sonra yine malzemelerimiz arasında bulunan üzüm pekmezimizi ve toz şeker veya esmer şekerimizide robotumuza atıp çektirmeye devam edelim. İşte fındık ezmemiz hazır. Boş bir cam kavanoza alıp kahvaltılarınızda veya istediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz.

Fındık ezmesinin püf noktası


Fındık ezmesi yapımında kullanacağımız fındıkları yakmamaya dikkat etmemiz gerekir. Çünkü eğer yanarsa tadının acımasına neden olur. Ayrıca fındık ezmesini sertleştirmemesi için pekmez oranımızı fazla arttırmamaya dikkat edelim.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:59:56
Fındık Ezmesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fındık Ezmesi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fındık Ezmesi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çiğ Fındık
Çiğ Fındık
Çiğ fındık, sert küçük kabuklu bir çeşit ve meyvedir. Besin değeri oldukça yüksektir ve birçok çeşitte kullanılmaktadır. Başta Türkiye olmak üzere Kıbrıs, Gürcistan Azerbaycan, Yunanistan ve İtalya'da olmak üzere çiğ fındık bolca yetiştirilmektedir. ...
Fındık Çeşitleri
Fındık Çeşitleri
Fındık çeşitleri, ülkemizde Karadeniz Bölgesinde neredeyse insanların tek geçim kaynaklarının fındık olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra fındık Türkiye'nin ekonomisi için de oldukça ayrı bir önem taşımaktadır. Fındığın son yıllardaki ihracatın d...
Fındık Budama
Fındık Budama
Fındık Budama, Fındık ağaçları boyları 15-20 metreye kadar uzayabilmektedir. Ilıman iklim koşullarında yetişen bu ağaç sürekli gelişme gösterir ve dalları çoğalır. Bundan dolayı gelişme gösteren ağaçtan iyi bir verim alınabilmesi, hasat zamanında en ...
Fındık Ezmesi Faydaları
Fındık Ezmesi Faydaları
Fındık ezmesi faydaları, ülkemizde fındık tüketimi hayli bir fazla olup, kullanım amaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Fındık ezmesi faydaları saymakla bitemeyeceği kadar çoktur. Protein açısından oldukça zengin bir besi olan olup, en çok terci...
Fındık Yaprağı
Fındık Yaprağı
Fındık yaprağı, Fındık ağacı bazı türleri boy olarak yaklaşık 10 metreye kadar ulaşabilen ve kışın yapraklarını döken bir ağaçtır. En çok da çerezlik olarak kullanılan fındığın ekonomik değeri oldukça yüksek olması bakımından ülkemizde fındık ağacı o...
Pikola Fındık
Pikola Fındık
Pikola fındık: Fındığın en ufak boyutu olarak bilinen pikola fındık fındığın en lezzetli ve minik şeklidir. En çok da fındık diyarı olan Giresun da yetiştiriciliği yapılan pikola fındık çerezlik olarak kullanılmakla beraber aynı zamanda çikolataların...
Yaş Fındık
Yaş Fındık
Yaş Fındık, Vitamin ve vitamin deposu olan ve olgunlaştığında kuru yemiş olarak değerlendirilen bir besin maddesidir. Söz konusu bu gıda kurumadan taze olarak tüketilebilir. İlkbahar mevsiminde çiçeklenen ve yaz mevsiminde yeşil fındık olarak verim g...
Fındığın Zararları
Fındığın Zararları
Fındığın Zararları, Fındık, huşgiller adlı familyadan çok yüksek enerji değerine sahip olan, sert kabuklu bir meyvedir. Her yiyeceğin azının da çoğunun da zararlı olduğunu hepimiz biliriz. Yemek yeme işleminde de aşırıya kaçmak artık faydalı olmaz ak...
Fındık Dikimi
Fındık Dikimi
Fındık dikimi, Her ne kadar çeşitli fidan dikimleri yapmış olsalar dahi fındık dikimi ayrı işçilik ve tecrübe isteyen mevzudur. Hayatlarımızın içerisinde bir kere bile olsun fındık dikimini yapmamız gerekir. Fındık ağaçları uzun yıllar yaşayıp sadece...
Fındık Mantarı
Fındık Mantarı
Fındık mantarı, Fındık mantarları özellikle yaz mevsiminde oluşup kahverengi ve sütlü bir yapıya sahiptir. Genellikle fındık ağaçlarının yakınlarında ya da diplerinde oluşurlar. Ufak boylu bir bitki olup tek bir kökten birçok mantar meydana gelir.Fın...
Fındık Nasıl Kavrulur
Fındık Nasıl Kavrulur
Fındık nasıl kavrulur, Fındık Karadeniz ikliminde en çok yetiştirilmektedir. Bu meyve oldukça sağlıklı olup vitamin ve mineral deposudur. Özellikle de kış aylarında çerezlerin yanında çok sevilmektedir. Birçok fındık çeşidi bulunsa da hemen hemen hep...
100 Gr Fındık Kaç Kalori?
100 Gr Fındık Kaç Kalori?
100 gr fındık kaç kalori, fındık huşgiller familyasından olup, ülkemizde özellikle de Karadeniz Bölgesinde sık görülen bitki ağaçlarıdır. Yapısında bulunan folik asit, bakır, çinko, demir, mineral, C vitamini, E vitamini, K vitamini, lif oranı ve pro...

 

Çiğ Fındık
Fındık Çeşitleri
Fındık Budama
Fındık Ezmesi Faydaları
Fındık Yaprağı
Pikola Fındık
Yaş Fındık
Fındığın Zararları
Fındık Dikimi
Fındık Mantarı
Fındık Nasıl Kavrulur
100 Gr Fındık Kaç Kalori?
Fındık Türleri
Fındık
Cadı Fındığı Yağı
Fındık Ağacı
Fındık Besin Değeri
Bir Avuç Fındık Kaç Kalori?
Fındık Unu
Fındık Fidanı
Çotanak Fındık Yağı
Fındık Fidanı Çeşitleri
Brezilya Fındığı
1 Avuç Fındık Kaç Kalori?
Fındık Kavurma
Fındık Bakımı
Sarelle Fındık Ezmesi
Fındık İlaçları
Fındık Burun
Fındık Üretimi
Popüler İçerik
Fındık Türleri
Fındık Türleri
Fındık Türleri, Fındık denilince akla bol bol mineral kaynağı olan kabuklu, sert, güç veren daha çok yağmurlu bölgelerde yetişen değerli kuru yemiş ak...
Fındık
Fındık
Fındık, ülkemizin tarım sektörünün önemli bir gelir kaynağıdır. Özellikle Karadeniz bölgesinde yaygın şekilde yetiştiriciliği yapılan fındık, Huşgille...
Cadı Fındığı Yağı
Cadı Fındığı Yağı
Cadı fındığı yağı; diğer ismi  macadamiadır. Cadı fındığı fındık familyasına ait bir meyvedir. Ana vatanı Avusturalya olan bu meyve görünümüyle fındığ...
Fındık Ağacı
Fındık Ağacı
Fındık ağacı, Karadeniz bölgemizin iklim yapısı, dağlık ve tepelerin çokluğu, bol yağış alması ile yüksek nem ve denizden hemen sonra tepelerin hemen ...
Fındık Besin Değeri
Fındık Besin Değeri
Fındık Besin Değeri; Fındık vitamin değerleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Fındık besin değerleri olarak A, ve B vitamini, omega yağ asi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çiğ Fındık
Fındık Çeşitleri
Fındık Budama
Fındık Ezmesi Faydaları
Fındık Yaprağı
Fındık Mantarı Yetiştirmek İstiyorum
Mısır Çarşısında Bile Fındık Yaprağı Bulamadım Nereden Bulabilirim?
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Fındık Mantarı Yetiştirmek İstiyorum
Mısır Çarşısında Bile Fındık Yaprağı Bulamadım Nereden Bulabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024