Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Lahmacun

Fındık lahmacun, Mersin'in Tarsus ilçesine özgü, oldukça lezzetli ve doyurucu bir yiyecektir. Genellikle ara sıcak olarak ikram edilen bu lahmacun türü, küçük boyutlu olmasına rağmen büyük bir lezzet sunar. Genellikle yanına maydanoz ve limon eklenmez. Tadını damağınızda bırakacak ve iştah açıcı bir lahmacun türüdür. Boyut olarak büyük lahmacunlardan biraz daha küçüktür ve genellikle avuç içi büyüklüğündedir. Minik fakat çok lezzetli olan bu lahmacun türü, doğu illerinde de sıkça rastlanır ve evde kolaylıkla yapılabilir.

Fındık Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin
  • Yaş maya (Yarım paket)
  • Süt (Bir su bardağı)
  • Ilık su (Bir su bardağı)
  • Şeker (Bir tatlı kaşığı)
  • Sıvı yağ (Yarım su bardağı)
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri İçin
  • Kıyma
  • Maydanoz
  • Kuru soğan
  • Domates
  • Sarımsak
  • Biber salçası, domates salçası
  • Sıvı yağ (Yarım su bardağı)
  • Tuz, karabiber, kimyon, isot

Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Öncelikle mayayı ılık süt, su ve şeker ile karıştırıp beş dakika kadar kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra büyük bir kabın içine hamur için gerekli olan malzemeleri sırayla koyuyoruz. Bütün malzemeleri elimizle yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yaklaşık yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz mayalanırken bir yandan fındık lahmacunun iç harcını hazırlayabiliriz.

İç Harcın Hazırlanması

İlk olarak kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Unutmayalım ki lahmacun yapımında en önemli olan malzemelerin ince ince doğranmasıdır. Daha sonra maydanoz ve domatesi de ince ince doğrayıp üzerine ekliyoruz. Son olarak kıyma, biber salçası, domates salçası, sıvı yağ, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Malzemeleri elimizle yoğurmak hem lezzetini artırır hem de özleşmiş olur. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde beze yapıp açıyoruz ve malzemeleri üzerine yayıyoruz. Yağlı kâğıt koyduğumuz tepsimize fındık lahmacunlarımızı diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirdiğimiz fındık lahmacunlar artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kavrulmuş Fındık Özellikleri

Kavrulmuş Fındık Özellikleri

Ülkemizde Fındık İhracatı

Ülkemizde Fındık İhracatı

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındık Yağının Kullanım Alanları

Fındık Yağının Kullanım Alanları

Fındık Kabuğu Rengi

Fındık Kabuğu Rengi

Fındık Dikimi Nasıl Yapılır?

Fındık Dikimi Nasıl Yapılır?

Brezilya Fındığı Faydaları Nelerdir?

Brezilya Fındığı Faydaları Nelerdir?

Fındık Faydaları Nelerdir?

Fındık Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındık Burun Estetiği

Fındık Burun Estetiği

Güncel

100 Gr Fındık Kaç Kalori?dir?

100 Gr Fındık Kaç Kalori?dir?

Bir Avuç Fındık Kaç Kalori?dir?

Bir Avuç Fındık Kaç Kalori?dir?

1 Avuç Fındık Kaç Kalori?dir?

1 Avuç Fındık Kaç Kalori?dir?

Fındık Tarlası Ağaç Dikimi ve Bakımı

Fındık Tarlası Ağaç Dikimi ve Bakımı

Fındık Böceği ile Mücadele

Fındık Böceği ile Mücadele

Fındık Nasıl Kavrulur?

Fındık Nasıl Kavrulur?

Fındık Üretimi Nasıl Yapılır?

Fındık Üretimi Nasıl Yapılır?