Fındık Lahmacun Fındık lahmacun, Mersin'in Tarsus ilçesine özgü, oldukça lezzetli ve doyurucu bir yiyecektir. Genellikle ara sıcak olarak ikram edilen bu lahmacun türü, küçük boyutlu olmasına rağmen büyük bir lezzet sunar. Genellikle yanına maydanoz ve limon eklenmez. Tadını damağınızda bırakacak ve iştah açıcı bir lahmacun türüdür. Boyut olarak büyük lahmacunlardan biraz daha küçüktür ve genellikle avuç içi büyüklüğündedir. Minik fakat çok lezzetli olan bu lahmacun türü, doğu illerinde de sıkça rastlanır ve evde kolaylıkla yapılabilir. Fındık Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler Hamuru İçin
Üzeri İçin
Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır? Öncelikle mayayı ılık süt, su ve şeker ile karıştırıp beş dakika kadar kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra büyük bir kabın içine hamur için gerekli olan malzemeleri sırayla koyuyoruz. Bütün malzemeleri elimizle yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yaklaşık yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz mayalanırken bir yandan fındık lahmacunun iç harcını hazırlayabiliriz. İç Harcın Hazırlanması İlk olarak kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Unutmayalım ki lahmacun yapımında en önemli olan malzemelerin ince ince doğranmasıdır. Daha sonra maydanoz ve domatesi de ince ince doğrayıp üzerine ekliyoruz. Son olarak kıyma, biber salçası, domates salçası, sıvı yağ, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Malzemeleri elimizle yoğurmak hem lezzetini artırır hem de özleşmiş olur. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde beze yapıp açıyoruz ve malzemeleri üzerine yayıyoruz. Yağlı kâğıt koyduğumuz tepsimize fındık lahmacunlarımızı diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirdiğimiz fındık lahmacunlar artık servise hazır. Afiyet olsun. |