Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tarifi

Tarçınlı fındıklı kurabiye, kurabiyeler arasında ayrı bir yeri olan ve özellikle çocukların bayılarak yediği bir tatlıdır. Aynı zamanda, hanımların beş çayı menülerinde de mutlaka masanın bir kenarındaki yerini alır. Bu kurabiyenin birçok tarifi olmasına rağmen, asıl özelliği kıyır kıyır olması ve ağızda dağılmasıdır. Vereceğimiz bu tarifle hazırladığınız kurabiyeler, saklama süresi bir haftayı bulabilmektedir. Üstelik tadından ve tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeden. Kurabiye yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası, margarin ve tereyağını eşit miktarda kullanmaktır.

Gereken Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet orta büyüklükte yumurtanın akı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram katı yağ (Yarısı tereyağı, yarısı margarin olmalı)
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı iri dövülmüş fındık
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Kurabiyelerin Üzeri İçin

  • 3.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı kadar tarçın

Hazırlık ve Püf Noktaları

Tarçınlı fındıklı kurabiyeyi hazırlamadan önce bilmeniz gereken en önemli şey, katı yağınızın oda sıcaklığında kendiliğinden yumuşamış olmasıdır. Dolaptan çıkarmış olduğunuz sert bir yağı eriterek kurabiye hamuruna eklerseniz, sonucun tam bir fiyasko olacağını bilmelisiniz.

Kurabiye Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Pudra şekeri, yumurta akı, sıvıyağ, margarin ve tereyağı karışımı mikserle kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra tarçın, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Bir çimdik tuz, kurabiyenin daha lezzetli olmasını sağlar. Un yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. En son aşamada fındıkları da ilave ettikten sonra, tarçınlı fındıklı kurabiye hamurunuzu üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Kurabiyelerin Şekillendirilmesi ve Pişirme

Hazırlamış olduğunuz hamurdan minik parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırınınız kesinlikle önceden ısıtılmış olmamalıdır; yoksa kurabiyeler bir anda kavrulur ve içlerini çekmezler. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olacak, soğudukça sertleşecektir.

Son Dokunuş

Kurabiyeler soğuduktan sonra, üzerleri için hazırladığınız pudra şekeri ve tarçın karışımını kurabiyelerin üzerine serpiştirin. Bu, kurabiyelere ekstra bir lezzet katacaktır.

Sonuç

Afiyet olsun! Bu tarifi uygulayarak, hem lezzetli hem de uzun süre tazeliğini koruyan tarçınlı fındıklı kurabiyeler yapabilirsiniz. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu nefis kurabiyelerle mutlu edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Fındık Nasıl Kavrulur?

Fındık Nasıl Kavrulur?

Fındık Kabuğu Rengi

Fındık Kabuğu Rengi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındık Kömür Kullanıldığı Yerler

Fındık Kömür Kullanıldığı Yerler

Fındık Destekleme Nedir?

Fındık Destekleme Nedir?

Fındık Fidanı Nasıl Yetişir?

Fındık Fidanı Nasıl Yetişir?

Çikolatalı Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Çeşitleri Nelerdir?

Fındık Çeşitleri Nelerdir?