Çiğ Fındık ve Kalorisi Çiğ fındık, kalori bakımından oldukça zengin bir yemiştir. İçerisinde bulundurduğu A, K, E, C vitaminleri vücudumuz için birçok fayda sağlamaktadır. Folik asit bakımından zengin olan fındık, mineraller ve lifler sayesinde bağırsaklar için oldukça faydalıdır. Çiğ Fındığın Besin Değerleri ve Kalorisi Çiğ fındık, yüksek kalorili bir besin olmasına rağmen, içerdiği Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Bir avuç (yaklaşık 28 gram) çiğ fındık içerisindeki besin değerleri şu şekildedir:
Kuruyemiş grubundan olan fındığın bir tanesi ortalama olarak 5 kaloriye denk gelmektedir. Bu da yaklaşık olarak 40 gram yani 200 kalori demektir. Diyette Çiğ Fındık Tüketimi Birçok faydası bilinen çiğ fındık, kalori bakımından zengin olduğundan tüketen kişinin dikkatli olması gerekir. Aksi takdirde fazla yenilen fındık kilo aldırır. Özellikle kilo almak isteyenler her gün bir avuç fındık yiyerek kilo alabilirler. Ancak diyette olanlar günde maksimum 5 tane fındık yiyebilirler. Çünkü fındığın içerisinde %45 oranında doymamış yağ bulunur. Diyetteki insanlarda oluşan halsizlik, yorgunluk ve baş ağrısını gidermek için fındık bol miktarda güç ve enerji verdiğinden iyi bir atıştırmalık olarak hayatımızda yer alır. Çiğ fındık, günlük alınması gereken enerjinin büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Küçük büyük herkesin ayırt etmeden oldukça sevdiği fındık, keklere, pastalara ve kurabiyelere eklenebilecek iyi bir alternatiftir. Sağlık İçin Çiğ Fındık Tüketimi Çocuklar her gün bir avuç fındık tüketmelidir. Çünkü fındığın içerisinde bulunan vitaminler, doymamış yağ asitleri ve Omega-3, çocukların gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Bu saydıklarımız büyük insanlar için de geçerlidir. Eğer ki fındık sevmiyorsanız, buna eşdeğer olan ceviz ve badem muhteşem bir alternatiftir. Fındık, içerdiği arginin sayesinde damar sağlığı için oldukça faydalı bir kuruyemiştir. Neredeyse milli kuruyemişimiz haline gelen fındığın içerisinde polifenoller bulunur. Bu polifenoller, fındığın kavrulması sırasında önemli ölçüde değer kaybına uğramaktadır. Bu nedenle, çiğ fındığı kalori endişesi yaşamadan tüketmeye çalışmalısınız. Çünkü fındık, kavurma işlemi sırasında yandığı için içerisindeki değerli yağlar yanar ve bu durumda hem kalorisi yükselir hem de sağlık açısından çiğ fındığa göre daha az yarar sağlar. |