Fındık Kreması Fındık kreması, fındık yetiştiriciliğinin en yoğun olduğu Karadeniz sahil kesiminde üretilir. Fındık, nemli ortamlarda yetişir ve sağlık açısından sayısız faydası vardır. Bu sebeple fındık kreması da oldukça faydalı bir gıdadır. Fındık Kremasının Faydaları Nelerdir? Fındık kremasının sağlık açısından birçok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları:
Fındık Kreması Malzemeleri Fındık kreması yapmak için gereken malzemeler şunlardır:
Fındık Kreması Nasıl Yapılır? Fındık kreması yapımına başlamadan önce fındıkları kabuklarından ayırın. Ardından ayıklanan fındıkları fırın tepsisine koyun ve 200 derecede 10 dakika kadar kavurun. Kavurma işlemi sırasında sık sık karıştırarak yanmasını önleyin. Yanmış fındık, fındık kremasının tadını acılaştıracaktır. Fındıklar kavrulup kabukları ayrılmaya başlayınca fırından çıkarın ve soğuması için 5-10 dakika bekletin. Fındıklar tamamen soğuduğunda kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Soğuyan fındıkları elinizle ovuşturarak üzerindeki zarların çıkmasını sağlayın. Temizlenen fındıkları mutfak robotuna koyup önce düşük hızda ezin. Ardından zeytinyağını ekleyip yüksek hızda tekrar karıştırın. Pudra şekerini de yavaş yavaş ekleyerek fındıklar krema kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin. Hazırlanan fındık kremasını cam bir kavanoza doldurup buzdolabına koyun. Fındık kreması buzdolabında 1 ay süreyle saklanabilir. Dilerseniz bitter çikolata ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Sonuç Kahvaltılarda çocukların da severek yiyeceği fındık kreması, evde sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlandığı için güvenle tüketilebilir. Ancak, aşırıya kaçmamak önemlidir; fazla miktarda tüketildiğinde kilo aldırabileceği unutulmamalıdır. |