Fındık Tatlısı Fındık tatlısı, görüntüsü ve tadıyla orijinal ve lezzetli bir Türk tatlısıdır. Fındık, en değerli kuru yemiş türlerinden biridir ve Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. Sadece çayın yanında çerez olarak değil, aynı zamanda çeşitli tatlılarda da kullanılır. Özellikle şerbetli tatlılar, fındık, ceviz veya badem gibi kuru yemişlerle zenginleştirilir ve daha lezzetli hale gelir. Fındık Tatlısının Malzemeleri
Şurubu İçin
Fındık Tatlısı Nasıl Yapılır? Fındık tatlısı yapımına ilk olarak şerbetten başlamak gerekir. Bunun için derin bir tencereye toz şekeri ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Şerbet kıvam aldığında içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Şerbeti soğuması için bir kenara bırakın. Diğer taraftan, hamuru yoğurmaya başlayabilirsiniz. Fındık ve 1 yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyun ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin ve şekil verme işlemine geçin. Hamuru bezelere ayırın ve yaklaşık yarım parmak inceliğinde açın. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller oluşturun. Elde edilen bu şekiller, fındık tatlısının alt kısmını oluşturacak. Üst kısmı için de aynı işlemi yapın, ancak ortasını küçük bir kapak yardımıyla delin. Elde edilen bu simit şeklindeki parçaları diğer dairelerin üzerine yerleştirin ve ortadaki deliklere bütün fındık yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fındık tatlısı soğuduğunda üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbetin ılık, tatlının ise soğuk olması gerekir. Afiyet olsun. |