Fındık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Fındık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Tatlısı

Fındık tatlısı, görüntüsü ve tadıyla orijinal ve lezzetli bir Türk tatlısıdır. Fındık, en değerli kuru yemiş türlerinden biridir ve Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. Sadece çayın yanında çerez olarak değil, aynı zamanda çeşitli tatlılarda da kullanılır. Özellikle şerbetli tatlılar, fındık, ceviz veya badem gibi kuru yemişlerle zenginleştirilir ve daha lezzetli hale gelir.

Fındık Tatlısının Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kaymaklı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı bütün fındık

Şurubu İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Fındık Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fındık tatlısı yapımına ilk olarak şerbetten başlamak gerekir. Bunun için derin bir tencereye toz şekeri ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Şerbet kıvam aldığında içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Şerbeti soğuması için bir kenara bırakın.

Diğer taraftan, hamuru yoğurmaya başlayabilirsiniz. Fındık ve 1 yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyun ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin ve şekil verme işlemine geçin. Hamuru bezelere ayırın ve yaklaşık yarım parmak inceliğinde açın. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller oluşturun. Elde edilen bu şekiller, fındık tatlısının alt kısmını oluşturacak. Üst kısmı için de aynı işlemi yapın, ancak ortasını küçük bir kapak yardımıyla delin. Elde edilen bu simit şeklindeki parçaları diğer dairelerin üzerine yerleştirin ve ortadaki deliklere bütün fındık yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fındık tatlısı soğuduğunda üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbetin ılık, tatlının ise soğuk olması gerekir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Fındık Dikimi Nasıl Yapılır?

Fındık Dikimi Nasıl Yapılır?

Güncel

Fındık Kabuğu Rengi

Fındık Kabuğu Rengi

Fındık Ezmesi Faydaları Nelerdir?

Fındık Ezmesi Faydaları Nelerdir?

Fındık Tarlası Ağaç Dikimi ve Bakımı

Fındık Tarlası Ağaç Dikimi ve Bakımı

Fındık Kaç Kalori?dir?

Fındık Kaç Kalori?dir?

Fındık Üretimi Nasıl Yapılır?

Fındık Üretimi Nasıl Yapılır?

Fındık Ezmesi Kalori Değeri Nedir?

Fındık Ezmesi Kalori Değeri Nedir?

Kakaolu Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Fındık Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Bakımı Nasıl Yapılır?

Fındık Bakımı Nasıl Yapılır?

Fındık Kabuğun Faydaları Nelerdir?

Fındık Kabuğun Faydaları Nelerdir?

Fındık Kabuğu Saç Rengi

Fındık Kabuğu Saç Rengi

Fındık Nedir Fındık Faydaları Nelerdir?

Fındık Nedir Fındık Faydaları Nelerdir?

Fındık Böceği ile Mücadele

Fındık Böceği ile Mücadele

Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Budama Nasıl Yapılır?

Fındık Budama Nasıl Yapılır?

Fındık Lahmacun Kalori

Fındık Lahmacun Kalori

Fındık Destekleme Nedir?

Fındık Destekleme Nedir?

Fındık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Fındık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?